Това е "златният час" за заспиване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 08.12.2021
718
Добре известно е, че недостигът на сън води до стрес и здравословни проблеми, но понякога човек се чувства уморен дори след 7-8 часа сън.

Експерти от European Heart Journal проведоха проучване с участието на над 88 000 клиенти на Британската биобанка, за да определят "златния час" за заспиване.

Анализът показва, че хората, които заспиват между 22:00 и 23:00 ч. са изложени на много по-малък риск от сърдечносъдови заболявания в сравнение с тези, които си лягат по-късно или по-рано. Според експертите, за да нормализирате съня си, е необходим режим. Трябва да свикнете да заспивате и да се събуждате по едно и също време, така че да спите поне 7-8 часа. 

За да изпаднете в спокоен сън, е необходимо да се откажете от електронните устройства и телевизора поне половин час преди лягане. Приглушената светлина също ще ви помогне да заспите бързо.

Експертите смятат, че периодичното събуждане през нощта е нормално и обикновено съвпада с цикъла на съня от един час и половина до два часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Замениха Деси Стоянова
22-годишната носителка на "Оскар" и "Грами" си призна: Винаги съм...
Арестуваха Жерар Депардийо
BTV открадна кадър на БНТ?
С присадени сърце и бъбрек: Българинът, покорил Килиманджаро е на...
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).