Този плод има странна форма, ухае на теменужки и има противоракови свойства

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
09:46 / 14.02.2024
2203
Ръката на Буда е екзотичен плод, който притежава странна форма. Sofia24.bg ще ви разкаже за него. Той идва от Азия. Формата му напомня човешка ръка с пръсти и отттам идва и името му. Според учените, странната му форма се дължи на генетична мутация. Ръката на Буда съдържа етерично масло и кумаринови съединения, лимонен и диосмин. Лимоненът определя противораковите му свойства и употребата му в борбата с рак на гърдата.

Ръката на Буда няма много хранителни вещества, но има големи количества витамин С, калций, желязо и диетични фибри. В около 6 грама от този плод се съдържат 1 грам въглехидрати, 0 г белтъчини и 0 г мазнини. Кората на Ръката на Буда се използва като ароматизатор за сладкиши или за овкусяване на ориз.

Ароматът на Ръката на Буда се използва и в парфюмерията. Цитросовият плод има аромат на теменужки. Този плод се носи като дар в храмовете на Буда. Китайците вярват, че носи щастие, дълголетие и късмет. В Япония е предпочитан подарък за Нова година, защото се смята, че носи щастие на дома.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Чаровникът Аштън Къчър сериозно се притесни
Кривошиева за паметника на Ламбо: Колко време мислите, че той е п...
7 противовъзпалителни, полезни за мозъка суперхрани, които пазят ...
Потребител: Не случайно ги продават по шест в опаковка, стигат за...
Мъжът на Петя Дикова: Родителството е като стаж в съмнителна комп...
Българин даде 265 000 лева за уиски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).