Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Трабант мартеница е гордостта на варненец
Автор: Екип Varna24.bg 15:13 / 01.03.2011Коментари (9)8034
© в. Народно дело
Живко Драгостинов определено е един от най-големите чудаци във Варна. 31-годишният ексцентрик вече шеста година е горд собственик на трабант, а преди няколко дни го боядиса като мартеница. Червено-бялата немска машина събира погледите по варненските улици, а днес ще е един от най-интересните екземпляри за 1 март. "Донякъде идеята ми е свързана с празника. Отдавна исках да го боядисам оранжев металик с бял таван - да е олд скуул. Приятелката ми Поли обаче ми каза да направим нещо невиждано досега - да я направим в два основни цвята. Една-две седмици умувахме дали да е жълто и оранжево, червено и жълто или нещо от сорта. Аз обаче бях твърдо против от едната страна да прилича на такси. В един момент се сетих, че преди време си бях боядисал косата в червено и бяло, и така се спряхме на тази идея. А и си пасва с 1 март, ще е актуална и по Коледа", споделя Живко.

Ексцентрикът си купил трабанта за 200 лева през 2005 г. От тогава до сега той го кара ежедневно, обиколил е дори няколко пъти България с него. "Вдигал съм максималната скорост от 120 няколко пъти. Но това става по баир надолу, и то с много газ", признава с усмивка Драгостинов. Единственият му проблем в момента е, че включвателят му е повреден и се налага да бута колата всеки път, когато иска да запали. "Поне е много лека за бутане, става лесно и не ти трябва чужда помощ", обяснява 31-годишният варненец.
Колата е оборудвана с всички удобства. Само музиката в автомобила струва два пъти колкото самия него - 400 лева. Има и специална седалка за 1-годишния син на варненеца - Александър. Наскоро пък Живко е дал 800 лева за основен ремонт и боядисването.

Той планира да вози абитуриенти с трабанта през май. "Ще им пускам музика, а в минибара (б.а. жабката) ще им наредя питиетата", шегува се ексцентрикът. В този период той смята да си боядиса отново косата в двата цвята - червено и бяло, за да е в унисон с трабанта.

Сред популярните родни личности, които са карали автентичната немска машина, са певецът Владимир Ампов-Графа и бившият външен министър Соломон Паси.

Изкарва парите си като клоун

Вече повече от 10 години Драгостинов изкарва прехраната си, дарявайки усмивки на децата. Той работи като клоун, а името му за пред децата е Жижко Хвалипръцков. "Преди 15 години парти агенция ме бе поканила да играя на един рожден ден. Беше любов от пръв поглед, тъй като много ми хареса да работя с деца. Започнах да се интересувам, да се развивам. Така вече доста години се занимавам само с това. В момента имам собствена агенция "Празнувай с мен" и работя сам за себе си. Имам си клиентела. Любопитното е, че тя постоянно се мени, тъй като децата порастват, раждат се нови. Лентата се сменя на няколко години. Добре е, че идват нови клиенти, на които съм препоръчан от хора, чиито деца съм забавлявал", разкри Живко.

Той е бил на рождените дни и на някои известни личности. Преди няколко години е бил клоун на празника на сина на тогавашния вътрешен министър Румен Петков. "Тогава бях малко под напрежение, защото детенцето беше с охрана от 4-5 души, които гледаха лошо. Но пък беше много забавно. Бяхме в НДК в София, а най-интересното за децата беше, когато ги заведох да видят трабанта. Много се смяхме", спомня си Живко. Два или три пъти е забавлявал гостите на детето на кмета на Варна Кирил Йорданов. Освен във Варна Жижко Хвалипръцков често ходи в градове и села в региона - Вълчи дол, Суворово, Звездица, Провадия.

Шоуто му продължава между един и два часа. Основното, с което забавлява малчуганите, са игри, смешки, правене на фигурки от балони и рисунки върху лицата.

Участвал е в танцувално шоу на Слави

Живко е популярен и от малкия екран. През 2006 г. участва в първото издание на воденото от Слави Трифонов шоу "Танцувай с мен". Не успява да стигне до призовите места (б.а. остава девети), но пък там печели най-голямата награда в живота си - запознава се с друга участничка в шоуто - Поли, която впоследствие става спътница в живота му и майка на едногодишния му син Александър.

Живко признава, че допирът му с телевизията го е уверил в едно - големият шоубизнес не е за малкия човек. "Той е за тези, които са потомствени шоубизнесмени. В България специално тези неща не се правят по правилния начин. Не говоря конкретно за Слави Трифонов, а по принцип. Тук не създават продукт, а просто използват човека, за да натрупат рейтинг. Когато предаването свърши, този човек се връща там, откъдето е дошъл - в нормалния си живот. Аз не помня да се е чуло нещо за някой от "Биг брадър" или "Мюзик айдъл". А на Запад това е бизнес. Хващат те и почват да те правят продукт, да инвестират в тебе", смята Живко.

Драгостинов е завършил журналистика във Варненския свободен университет. Бил е и в младежкото театрално студио към Двореца на културата и спорта. Там той се амбицира да кандидатства актьорско майсторство в НАТФИЗ. "Големият варненски актьор Огнян Цеков щеше да ме подготвя за пантомима и други неща, но за съжаление почина. Заради това аз се отказах да кандидатствам", спомня си Живко.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 13
02.03.2011 »
01.03.2011 »
01.03.2011 »
01.03.2011 »
01.03.2011 »
01.03.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Sibs Sibes
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Български тенис
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ремонти във Варна
Лоша инфраструктура във Варна
Автобус се обърна край Своге, има много жертви
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: