Трябва да имате 18 г., за да опитате "Дъхът на дявола", може да умрете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 11.02.2018
3868
Шотландското кафене "Олдуич" предлага убийствено лютив сладолед, който се сервира след предварително попълнена и подписана декларация за рисковете от консумацията, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Лютото предизвикателство носи марката "Respiro del Diavolo" /"Дъхът на Дявола"/ и е оценено на 1 569 300 точки по скалата за лютивост на Сковил. От заведението предупреждават, че клиентът, пожелал специалитета, трябва да е навършил 18 години и да си дава сметка, че може да получи сериозни увреждания след консумацията му. Сладкарите пък са задължени да носят ръкавици, когато приготвят лютите сладоледени топки. Сладоледът е 500 пъти по-лютив от пиперливия сос "Табаско".

Лудото кулинарно приключение започва в Италия, като сладоледът се изготвя по традиционна апенинска рецепта от 1936 г. Той "намира почва" в Шотландия, защото местните хора доста обичат лютото. "Дъхът на Дявола" обаче ще бъде истинско изпитание и за най-смелите сред тях. Опиталите сладоледа твърдят, че той наподобява експлозия на водородна бомба в устата.

Една сладоледена топка струва 2 британски лири.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).