Ученици със самостоятелна изложба в Регионалната библиотека

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:57 / 10.04.2016
1302
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Отново изненада за гражданите на Варна - учениците от XI "и" клас, профил «Изобразително изкуство» на Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства «Константин Преславски» - Варна, Калина-Магнолия Руй да Силва и Ивайло Генадиев Събчев ще гостуват със своя самостоятелна изложба, чийто домакин ще бъде отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна. Инициативата е в рамките на Пролетния салон на изкуствата с организатор гимназията.

Макар единадесетокласници и двамата ученици имат доста богата творческа биография: участвали са в 10 общи за профила изложби, чийто домакин е бил арт-салон "Ракурси" разположен в гимназията;

Калина-Магнолия Руй да Силва -
За нея това ще бъде трета самостоятелна изложба. Изучава графика в изобразителното студио на Ивайло Иванов - учител в гимназията. До момента Калина-Магнолия Руи да Силва е носител на две първи награди в конкурсите "Моята България" 2013 и "Водата -извор на живот" 2014, една трета награда в конкурса "Моята България" 2014; участие в конкурсите "Душата на един извор" 2014 и "Варненската битка през погледа на децата от 21 век" 2014; поощрителни награди от националния конкурс "Словото на младите" 2015 и конкурса "Европейска нощ на учените" с тема "Слънце, луна, светлина" 2015; носител е и на специалната награда от общинския конкурс "Светлината и светлинно-базираните технологии" 2015.

Ивайло Генадиев Събчев -
За него това ще бъде първа самостоятелна изложба. Изучава графика в изобразителното студио на Ивайло Иванов - учител в гимназията. До момента Ивайло Събчев е имал три участия в пътуващи изложби в читалищата "Просвета", "Отец Паисий" и Радио Варна през 2015 г.; участвал е в конкурса "Душата на един извор" 2014.

Откриването на изложбата ще е на 12 април 2016 г. (вторник) от 12 ч. в отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "П. Славейков", ул. "Ген. Паренсов" 3.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Никола Константинов: Всеки трябва да възприема препятствията в ли...
Ако страдате от някоя от тези болести, работодателят няма право д...
Това растение е силно отровно, но се използва като съставка в раз...
Ало, Космос! Говори България! Американското посолство води астрон...
Военни от цялата страна ще участват в честванията за Деня на Боте...
7 концерта по света, които не бива да изпускате тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).