Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Варна отбеляза с театър Европейският ден на солидарността между поколенията
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 30.04.2024Коментари (0)1103
©
На 29 април – Европейският ден на солидарността между поколенията, над 100 ескперти в социалната сфера, държавни и общински институции, лица с увреждания и техните семейства имаха възможност да съпреживеят заедно един различен театрален проект в Арт Салона на Радио Варна под мотото "Пресичащи се светове". 

Направлявани от уменията на актьорите от Плейбек Тетър Варна, участниците имаха възможност да споделят свои лични истории, да обменят опит и житейските си  избори с публиката.

Театралната среда създаде атмосфера на доверие и откровеност, където всеки можеше да разкаже за своите изживявания и да получи подкрепа и вдъхновение от другите. Този иновативен подход помага да се улесни диалога между всички присъстващи, предизвиква разбиране на многообразието  и приемане на уникалните "житейски пътешествия" на родителите  в името на достойния живот на техните деца.

Всички присъстващи в залата бяха докоснати от емоциите и впечатленията, които се споделяха на сцената. Гостите бяха вдъхновени от смелостта и силата на участниците, които не само преодоляват своите трудности, но и говорят открито и искрено за тях.

Младите креативни актьори, служейки си умело със слово, танц, музика, рисуване успяха да преведат участниците през емоции и вдъхновение до решението, че заедно можем повече и любовта е тази, която дава сила да се преодоляват препятствията на живота.

Този вид събития имат силата да променят мисленето и отношението на обществото към хората с увреждания и да допринесат за по-приемливо и подкрепящо общество за всички, смятат организаторите от Обществен дарителски фонд за Варна.

Инициатива "Пресичащи се светове" EUV/201 в подкрепа на хората с интелектуални затруднения  се изпълнява в рамките на проект "Права и ценности" и е финансирана от Европейския съюз и фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Санкциите срещу Русия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: