Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Весела Григорова, психотерапевт: Животът на децата на инфлуенсърите е ограбен
Автор: Харитина Агопян 11:25 / 27.11.2023Коментари (0)974
©
Не бих могла да кажа на какво точно инфлуенсърите учат децата си по този начин, защото в близкото ми обкръжение няма инфлуенсъри. Но мога обаче да кажа, че животът на тези деца е ограбен. Те са вечно снимани, изследвани, нямат лично пространство, вечно им се казва какво да правят, защото публиката ги следва“. Това каза в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус" холистичният психотерапевт Весела Григорова. Такъв пример за отношение към живота има пагубни последствия за бъдещия живот на тези деца, смята тя.

"Ако съм родител, бих се поинтересувала защо детето ми би искало да бъде инфлуенсър, ако това е желанието му. Един такъв разговор би ми дал доста информация и насоки как да действам. Понякога детето може да проявява чиста проба любопитство да се снима в реклама, например. Ако обаче този интерес е траен, бих искала да събера информация откъде произтича той“, поясни Григорова.

Тийнейджърството е преход то детството към възрастния период и за него е характерен бунт срещу авторитетите, каза още Григорова. Гневните реакции са обясними за тази възраст. Бурните реакции са нормални и не е нужно да търсим "под вола теле“, коментира Григорова публичния скандал, който разпали осиновеният син на Брад Пит – Пакс. Той нарече баща си с обидни думи онлайн. "Когато за едно дете сме се грижили много, то свиква да бъде център на вниманието. Тези деца смятат, че са много важни и че светът много се интересува от тях. Онлайн хейтът е средство за отмъщение на детето спрямо родителите“, поясни казуса Григорова.

Очакванията към такъв тип деца са големи – като част от известни семейства, каза още тя. "На тях се гледа не като на хора, а като на определен тип роля в обществото, която те трябва да изпълняват. Публиката не прави разлика между родител и дете. Аудиторията на звездите не възприема децата им като самостоятелни личности“, категорична е в наблюденията си Григорова.

Има етичен казус при използването на бебе за реклама на продукти и услуги. Тук всичко зависи от ценностната система на родителя, коментира психологът тенденцията известни двойки да използват децата си в рекламни кампании.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: