Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Здравословните продукти", които не подозираме, че вредят на здравето ни
Автор: Екип Varna24.bg 15:28 / 30.10.2023Коментари (1)685
©
В днешното общество, което се грижи за здравето си, много хора се стремят да правят отговорни избори по отношение на храненето и начина си на живот. В резултат на това на пазара се наблюдава рязко нарастване на популярността на продукти, които се предлагат като "здравословни" или "натурални". Важно е обаче да се разбере, че не всичко, което изглежда добродетелно на пръв поглед, е наистина полезно за вашето благосъстояние. Някои на пръв поглед здравословни продукти всъщност могат да бъдат вредни за вашето здраве. Нека разгледаме няколко от тези измамни продукти, които потенциално могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Захарни кисели млека: Киселото мляко често се свързва с пробиотиците и здравите черва. Въпреки това много от овкусените кисели млека са пълни с добавени захари. Тези захари могат да намалят ползите за здравето от пробиотиците и да доведат до увеличаване на теглото и други здравословни проблеми, пише actualno.com.

Плодови сокове: Плодовите сокове обикновено се възприемат като здравословна алтернатива на газираните напитки. Много от закупените в магазина плодови сокове обаче съдържат високи нива на добавени захари и липсват фибри, които се съдържат в целите плодове. Това може да доведе до рязко повишаване на кръвната захар и да допринесе за затлъстяване и други здравословни проблеми.

Барове с мюсли: Баровете с мюсли често се предлагат на пазара като удобни и питателни закуски. Въпреки че някои от тях могат да бъдат здравословни, много от търговските разновидности са пълни със захари, нездравословни мазнини и изкуствени добавки. Винаги четете етикетите, за да сте сигурни, че не консумирате прикрит бонбон.

Ароматизирана вода: Ароматизираната вода може да изглежда като освежаващ начин за поддържане на хидратацията, без да консумирате сладки газирани напитки. За съжаление, много от овкусените води съдържат изкуствени подсладители или скрити захари, които могат да навредят на метаболизма ви и да доведат до желание за повече сладкиши.

Безглутенови продукти: Безглутеновите продукти набраха популярност, особено сред хората с целиакия или чувствителност към глутен. Много от безглутеновите продукти обаче са с високо съдържание на рафинирани въглехидрати и не съдържат основни хранителни вещества, което може да доведе до хранителни дефицити.

Храни с ниско съдържание на мазнини: Храните с ниско съдържание на мазнини често се възприемат като по-здравословен вариант за хората, които се грижат за теглото си. Когато обаче производителите намаляват мазнините, те често компенсират това с допълнителни захари и изкуствени добавки, които могат да бъдат по-малко здравословни от пълномаслените им аналози.

Енергийни барове: Енергийните барове често се предлагат на пазара като бързо средство за подсилване на организма на заети хора или спортисти. За съжаление, много от тези барове съдържат високо съдържание на захар, изкуствени съставки и нездравословни мазнини, което може да доведе до спад на енергията и увеличаване на теглото.

Важно е да бъдете взискателни потребители и да проверявате внимателно етикетите на продуктите, когато пазарувате здравословни продукти. Четенето на хранителната информация може да ви помогне да избегнете тези привидно добродетелни продукти, които всъщност могат да навредят на здравето ви. Изборът на цели, непреработени храни и приготвянето на ястия от нулата, когато това е възможно, може да бъде по-безопасен подход, за да се гарантира, че диетата ви наистина насърчава вашето благосъстояние. В днешния свят най-добрият път към доброто здраве често включва поставяне под въпрос на маркетинговите твърдения и съсредоточаване върху основните принципи на храненето и благосъстоянието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.10.2023 г.
0
 
 
Само и единствено природата може да изгради храна. Късаш, миеш, режеш и ядеш.. Кулинарната простотия с изключително неправилно смесване на отделните (иначе самостоятелно полезни) природни дарове ги превръща в отрова. Извратено вкусна, чревоугодна ОТРОВА. ЧРЕВОУГОДНА ОТРОВА. Това е самата истина. Нито едно животно не яде разнообразно, освен свинята, която е създадена от човека.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: