Ад до Генуа! Десетки жертви след рухване на виадукт на магистрала!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:28 / 14.08.2018
1977
Нова голяма трагедия в Италия. Мостът "Моранди" на магистралата А10, която свързва Генуа със Савона и Вентимиля, рухна тази сутрин, съобщиха италианските медии. Част от виадукта увисна на десетки метри надолу, след като структурата му не издържа на тежестта. Десетки коли са полетели надолу. След експлозията на цистерна в Болоня, сега ужасът се разигра в Генуа, където се срути мост на една от ключовите транспортни артерии в града. В резултат десетки хора са загинали, има и множество ранени, съобщава "Ла Република". Засега властите не се ангажират с точна бройка на жертвите и пострадалите, тъй като продължават спасителните операции. На мястото на трагедията работят спасители с кучета, които издирват затрупаните хора. Има линейки и пожарникари.

Под руините има десетки премазани автомобили. Срутването е засегнало и жилищни сгради в близост до съоръжението. Инцидентът стана около 13 часа българско време. Мостът "Рикардо Моранди" е част от магистрала А10. Централната част на моста на практика липсва, като по-голяма част от отломките са паднали в река Полчевера. Причината за инцидента засега не е ясна. Преди срутването времето в Генуа беше много лошо. Движението по магистралата към момента е напълно спряно. Трафикът по моста "Моранди" винаги е много натоварен. Той играе важна роля за осъществяване на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е построен през '60-те години на миналия век и е ремонтиран многократно.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).