Арестуваха главата на "Камората"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:01 / 07.08.2021
1448
Италианските карабинери задържаха на летище "Чемпино“ Мария Личарди. Според следователите тя оглавява кланът на неаполитанската мафия "Камора", пише вестник "Република". Според изданието жената възнамерявала да лети за Испания. Тя е заподозряна за изнудване, мошеничество и други престъпления. По информация на вестника Личарди вече е била съдена и през декември 2009 г. е освободена от затвора след излежаването на осемгодишна присъда, предаде БГНЕС.

В Италия жени често застават начело на мафиотски кланове след арестуването или смъртта на мъжете им. Мария Личарди е сестра на покойния Дженаро Личарди, основател на престъпния клан, допълва АФП. Камората е най-жестоката от всички италиански мафиотски групировки.

Дейността й получи широк отзвук след публикуването на книгата на Роберто Савиано "Гомор“, в която авторът разказва, че членовете на "Камората“ контролират утилизирането на градските отпадъци, включително токсичните такива. Те закопавали години наред тези отпадъци в земята въпреки опасността, която представляват за здравето на хората и околната среда.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).