Данчо Симеонов видя как са съхранени бълграските традиции в Болград

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:41 / 21.06.2012
1105
"Българските традиции са съхранени и продължават да се поддържат дори на голямо разстояние от родината", сподели областният управител Данчо Симеонов при посещението си в Държавния историко-етнографски музей в Болград, Одеска област.

Визитата е в резултата на добрите отношения, които Областната администрация във Варна поддържа с администрацията на Болград, който е център на най-голямата българска общност в Украйна.

Общите корени, традициите и не на последно място етнографската идентичност и предметите от бита показват, че българският дух все още е жив макар и през две граници. Богатата колекция от документи и снимки, рисунки, дрехи може да впечатли всеки българин. В това се убеди лично областният управител Данчо Симеонов, който придружаван от главния секретар на областната администрация във Варна Димо Николов и своите домакини от районната администрация от Болград, начело с нейния председател Михаил Садаклиев остана впечатлен от желанието на болградчани да запазят всичко, свързано с България и да помнят своя корен.

По време на посещението в историко-етнографския музей бе представена и част от биографията на големия руски поет Александър Сергеевич Пушкин, свързана с Болград. В книгата за впечатления Данчо Симеонов изрази своята благодарност за високоотговорната дейност на музея и приноса му за запазване на българския дух и подари на културния институт книги на български класици, част от златните филми на българското кино на историческа тематика и дискове с български фолклор, осигурени от Държавната агенция за българите в чужбина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).