Две държави в ЕС обявиха извънредно положение заради коронавируса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:11 / 01.10.2020
899
Чешкото правителство съобщи в акаунта си в социалната "Туитър", че от понеделник, 5 октомври, въвежда извънредно положение.

Мярката ще позволи да се ограничи мащабът на обществени събития и други събирания в рамките на борбата с бързо нарастващия брой заразени с коронавируса, предаде Ройтерс.

По-рано министърът на здравеопазването Роман Примула каза, че правителството ще обяви извънредно положение за 30 дни и поне през първите две седмици ще ограничи броя на участниците в събирания до 20 души, когато те са на открито, и до 10 – на закрито.

Ще бъде забранено също да има публика на спортни събития, ще бъдат затворени средните училища, а студентите по медицина ще бъдат повикани да помагат в болниците.

Правителството на Словакия одобри извънредно положение от 1.10, за да помогне в борбата срещу рязкото увеличение на новите случаи на коронавирус, заяви днес министър-председателят Игор Матович, цитиран от Ройтерс.

Извънредното положение, което се предвижда да продължи 45 дни, дава на правителството повече правомощия за прилагане на по-стриктни мерки, но не означава автоматично връщане към строгата карантина, която беше наложена в началото на пандемията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).