Емил Радев: Необходимо е по-силно сътрудничество между правоохранителните органи на ЕС срещу трафика на нелегални имигранти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 25.06.2015
1074
Варненският евродепутат  Емил Радев призова правоохранителните служби на държавите-членки на Европейския съюз да работят заедно, за да идентифицират и разбиват европейски мрежи за трафик на нелегални имигранти. 

Според него тези мерки са изключително необходими, защото често трафикантите от Либия и други съседни на ЕС страни си сътрудничат с трафиканти от ЕС, които превеждат имигрантите нелегално през европейските граници.

Изказването си Радев направи по време на заседание на Комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент, посветено на визовата политика на ЕС и мерки за борба с трафика на хора.

Като пример за добро европейско сътрудничество в разбиването на мрежи от трафиканти, евродепутатът посочи няколко случая, в които българската полиция, с помощта на Европол, е арестувала трафиканти на имигранти от Турция. Емил Радев представи и данни, според които трафикът на хора само през Средиземно море, се изчислява на 170 млн. евро за 2014 г. Затова той настоя ЕС да предприеме незабавни мерки срещу трафика на хора и нелегални имигранти, като определи започващата военна операция EUNAVFOR в Средиземно море като стъпка в правилната посока. "Но за да са ефективни действията на ЕС, те не трябва да се ограничават единствено с разрушаването на плавателни съдове в международни води и в Либия. Затова занапред е необходимо добро полицейско сътрудничество, което да намали трафика на хора към ЕС", категоричен е Емил Радев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Експерт с важна информация за понижаването на лихвите на Европейс...
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).