Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето кой е любимият футболен отбор на Елизабет II
Автор: Екип Varna24.bg 20:18 / 13.09.2022Коментари (1)927
©
През 1966 година Англия е домакин на световното първенство по футбол. Кралица Елизабет II посещава два мача – на откриването между Англия и Уругвай и финала - Англия – ФРГ. Кралската двойка е на трибуните – усмивки, победа, връчване на трофея.

"Преди години имах щастието да връча световната купа на Боби Мур и видях какво означаваше за играчите, треньорите и помощния екип да достигнат до финала на голям турнир и да го спечелят", припомни си кралицата преди години. 

Припомняме, че Англия печели купата, след като побеждава Германия с 4:2.

През всички тези години журналистите в Англия искат да получат отговор на въпроса: Кой е любимият футболен отбор ва Елизабет II. Според тях в такава футболна страна кралицата трябва да има любим отбор. Представителите й от двореца дори не се опитват да разсеят слуховете.

"Да, тя има любим клуб, но не може да го прави открито. Причината е, че всяка симпатия към един отбор, ще доведе до негативно възприятие от останалите", казват те.

Три клуба от Лондон се борят за любовта на Елизабет II. Освен това един шотландски тим също я смята за свой фен.

Според The Sun кралицата дори тайно посещавала мачове на Милуол, където редовно се смесвала с привържениците и оставала съвсем анонимна, без да обявява присъствието си официално, пише БНТ.

Друг тим, който се свързва с кралицата, е Уест Хям Юнайтед. Daily Mirror твърди, че член на нейния екип е привърженик на Милуол, затова идва объркването, докато самата Елизабет II всъщност подкрепя "чуковете“.

Най-често обаче се говори, че сърцето на кралицата принадлежи на Арсенал. Смята се дори, че един от любимите й играчи е бил Сеск Фабрегас. През 2006 година Арсенал построява своя нов стадион. Церемонията по откриването е насрочена за октомври 2006, когато се навършват 120 години от създаването на клуба.

Кралицата също е поканена, но тя не присъства заради болки в гърба. Вместо това, съпругът й Филип присъства вместо нея. Няколко месеца по-късно Арсенал получава покана за Бъкингамския дворец.

"Кралицата беше много разочарована, че не успя да открие новия стадион, заради болки в гърба. Затова Елизабет II кани отбора на тържествена церемония, за да благодари на участниците в проекта, както и да се запознае с нови хора“, казва представител на кралицата.

Случаят е без прецедент. За първи път на прием при кралицата отива цял отбор. Арсен Венгер, Тиери Анри и всички останали остават в продължение на 40 минути. Тя спокойно говори с футболистите, разказва истории и дори отбелязва таланта на Анри. Най-голямо впечатление обаче й прави 19-годишният Сеск Фабрегас.

"Тя знаеше кой съм. Малко си поговорихме, обсъдихме краля на Испания. А след това ни призна, че отдавна е фен на Арсенал и е много щастлива да ни види“, споделя Фабрегас в интервю за испанско радио.

Според The Sun Арсенал се вкоренява отдавна в сърцето й. Тази любов е по наследство от майка й, която се е възхищавала на таланта на крилото Денис Комптън. Има и дописки, според които чичото на кралицата принцът на Уелс е открил и западната трибуна на стария стадион на Арсенал "Хайбъри“.

Тази информация отново остава непотвърдена от кралския двор, както и слуховете, че тя е привърженик на Глазгоу Рейнджърс.

"Тя е фен на Англия. Не е необходимо да знаем останалото“, споделят още приближените до Елизабет II по повод футболните й пристрастия.

През 1992 година Барселона спечели Купата на европейските шампиони на "Уембли". Каталунците победиха Сампдория с 1:0, а Стоичков вдигна трофея, седнал на парапета на една ръка разстояние от Елизабет.

"Бог да прости великата Елизабет II. Имах честта точно пред нея да вдигна купата на Шампионската лига! Никога няма да забравя този миг и поздрава на Нейно Величество!", написа Стоичков във Фейсбук профила си.



Още по темата: общо новини по темата: 146
31.01.2024 »
08.09.2023 »
04.09.2023 »
30.05.2023 »
26.05.2023 »
02.05.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.09.2022 г.
0
 
 
Тя беше от Дарби Каунти
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: