Финландия ще въведе гарантиран базов доход от 560 евро за безработните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:14 / 27.12.2016
1023
От началото на януари Финландия ще въведе нова политика за борба срещу бедността. Около 2000 граждани на страната, които са безработни ще получават гарантиран базов доход в размер от 560 евро месечно за следващите две години без каквито и да е ограничения и условия, предаде NewEurope.

Според депутатите в страната тези мерки ще увеличат качеството на живота, ще намалят безработицата и ще създадат нови работни места. Получаващите тези средства не трябва да доказват, че търсят работа и парите ще им се връчват независимо от дохода. Правителството на Финландия ще наблюдава прилагането на тази политика, за да определи дали получаването на тези средства ще помогне в борбата срещу безработицата.

Няколко други държави също обмислят идеята за гарантиран базов доход. По-рано тази година правителството на Швейцария свика референдум по въпроса дали да плаща на всеки гражданин по 2500 франка (4550 лв.) месечно, но идеята бе отхвърлена от гласоподавателите.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).