Германците направиха цял филм за изчезналия във Варна Ларс Митанк

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:26 / 03.09.2014
2706
Изчезналият на 8 юли във Варна германец Ларс Митанк е бил забелязан на 90 км от Варна. Това се твърди във филм по случая, излъчен в неделя (31 август) от телевизионния канал RTL. В него обаче не се уточнява нито датата, когато е видян Митанг, нито населеното място, където се е случило това.

Видеото е на Spiegel TV (Шпигел ТВ), продукция на едноименното авторитетно немско списание. В него се припомня известното до момента по случая - че Митанк е пристигнал в България на 30 юни заедно с група туристи на компанията TUI. Той е бил настанен в хотел "Вива" в курорта "Златни пясъци" и както много други свои сънародници е участвал в т. нар. алкохолни турове из заведенията в комплекса.

В едно от заведенията за бързо хранене в "Златни пясъци" Ларс е бил въвлечен в конфликт с футболни фенове. При сбиването е било спукано тъпанчето на ухото му. По тази причина след медицински преглед на 7 юли, той не е получил разрешение да отлети обратно за родината си.

С разследването по случая в момента са ангажирани както Министерствата на вътрешните работи в България и Германия, така и Интерпол, а още в първите дни след изчезването на Митанк семейството му наема и частна детективска агенция. До неотдавна това беше сдружението "БСА - Бодигард анд секюрити асосиейшън" на Велислав Бонев. От филма, излъчен в неделя обаче става ясно, че неотдавна частното разследване е било поверено на друг детектив - немецът Андреас Гютиг.

Какво се е случило в хотела?

Днес Велислав Бонев не отговаряше на мобилните си телефони, единият от които с австрийски номер.

Още в началото на разследването той лансира версия, според която по време на алкохолните турове из "Златни пясъци" Ларс е погълнал синтетичен наркотик с продължително действие. "При хора като Ларс, които не са употребявали наркотици и не са били пристрастени към алкохола наркотикът нерядко отключва параноични реакции, води до продължителни депресии и страхови неврози", обясни преди време управителят на "БСА - Бодигард анд секюрити асосиейшън".

Тази версия не е потвърдена от съдържанието на филма "Изчезнал в България", излъчен в неделя от RTL. В него е отделено специално внимание на факта, че след като на 7 юли напуска хотела си в курорта "Златни пясъци" Ларс Митанк е откаран от таксиметров шофьор в градския хотел "Колор", който се намира в близост до ромското гето "Максуда" във Варна.

Изчезналият Ларс Митанк е бил забелязан на 90 км от Варна твърдят медии в Германия

Специално за разследването на тази част от пребиваването на Митанк у нас детективът Андреас Гютиг привлича като сътрудник свой колега руснак. Той също участва със свидетелски разказ във филма въпреки, че името му не е споменато.

От видеото става ясно, че вторият детектив е бил настанил под прикритие в хотел "Колор". Пред екипа на Spiegel TV той твърди, че там са били предлагани и сексуслуги.

"Сигурни сме, че в този хотел Ларс е имал преживяване, което го е извадило от равновисеие", твърди във филма частния детекнтив Андреас Гютиг. Ние искаме да изясним, какво е предизвикало паниката му?".

За това, че Ларс Митанк е бил силно притеснен по време на престоя си в хотела става ясно и от т.нар. "доклад", който майка му изготвя за разследващите. В показанията си тя твърди, че синът й е провел един от последните си телефонни разговори с нея именно от там. В него младежът съобщава, че се е скарал с футболни фенове на "Байерн" и че кредитната му карта е блокирана.

Късно през нощта на 7 срещу 8 юли Сандра Митанк прави опит да деблокира картата, за да може синът й да си купи онлайн билети за предстоящото пътуване. След като опитът се оказва неуспешен Ларс напуска хотел "Колор" около 1 ч. сутринта на 8 юли.

Малко след това отново се обажда на майка си, за да й каже, че е бил преследван от четирима фенове на "Байерн", които са го наричали "бременска свиня" и "нацист".

"Говореше тихо, каза че е в скривалище на високо място и трябва много да внимава, защото може да падне от високо и да се убие", гласи писмената информация, дадена от Сандра Митанк.

В 5ч. сутринта на 8 юли младежът стига с такси до летище Варна. От там отново се свързва с майка си и й съобщава, че ще отиде на лекар, но няма никакви пари. "Това ми се стори странно, пише в сведенията си Сандра Митанк, защото през нощта ми беше казал, че има достатъчно пари в брой. На летището някакъв баварец му казал, че може да получи бърз превод с "Уестърн юниън".

Пред екипа на Spiegel TV Сандра Митанк твърди, че е изпратила парите, но те не са били потърсени. По време на посещението си при лекаря синът й е изглеждал доста притеснен. След като настоял да пътува въпреки здравословното си състояние той е бил помолен да подпише декларация, че ще лети на собствена отговорност и въпреки предупрежденията, че това може да се окаже фатално за здравето му. В този момент Ларс е напуснал лекарския кабинет като е оставил там багажа си, документите си за самоличност, както й мобилния си телефон.

Според филма, излъчен от RTL записите от видеокамерите на летище Варна показват, че той е напуснал сградата му тичешком и след като е прескочил ограда от бодлива тел, висока 2.5м., е излязъл от обсега на системата за видеонаблюдение в зоната за сигурност. До същото място са отвели и полицейските кучета, с които е бил издирван часове след това.

Осем седмици след изчезването на на Ларс Митанк във Варна той продължава да бъде в неизвестност.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (1)

Още по темата (13):
14.05.2018 Най-популярният издирван в "YouTube" е изчезнал във Варна
30.03.2017 Частен детектив: Ларс може да се укрива в гора близо до летището на Варна
07.12.2016 Търсят в Бразилия мистериозно изчезнал във Варна германец
11.07.2016 Две години без следа от изчезнал турист, близките му дават 40 000 евро за информация
16.12.2015 В Германия въртят клип за изчезнал във Варна турист, наградата остава 80 000 лева
04.09.2015 Издирването на изчезналия преди година германец е в задънена улица
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).