Голям проблем в Румъния: Витамин С на ампули изчезна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:13 / 16.03.2023
573
Аптеките в Румъния може да останат без витамин С на ампули. Причината е, че най-големият доставчик в страната - заводът в Илфов е затворен заради разследване. Има съмнения, че освен лекарства, в него са се произвеждали и наркотици. Прекурсорите от фабриката в Румъния са щели да стигнат и до България, съобщава Диджи 24, като цитира Разван Присада, председател на Национална агенция по лекарствата и медицинските изделия в Румъния (ANDMR).

Разследването започна, след като полицаи от няколко европейски държави са открили хапчетата, идващи от Румъния. Следователите в Илфов са проследили 97 пратки, които са напуснали страната напълно легално. Част от тях са отивали във фабрика в Полша, останалите в Словакия и след това в Чехия, предаде БТА.

След като хапчетата от Румъния достигат тайните фабрики, процесът на незаконно производство на наркотици започва. Прекурсорите са се превръщали в метамфетамин, а крайният продукт се е продавал в Германия и Япония.

По случая вече са задържани 16 заподозрени, сред които ръководителят на фабрика, бивш вицепрезидент на Румънската асоциация на фармацевтичните производители.

При обиските в Румъния разследващите са открили около три тона прекурсори, 600 000 евро и няколко документа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира
Словашките власти призоваха за спокойствие, "страната е на ръба н...
МВнР предупреди българите в Канада и пътуващите натам
Българка в Словакия: Хората тук са много шокирани!
Има секунди, в които Фицо е сам - ако има втори нападател, може с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).