Гърците ще се развеждат чрез приложение в интернет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:25 / 04.01.2022
798
В гръцкия държавен вестник вече е публикувано решение, което реграментира начина, по който може да бъде получен развод по взаимно съгласие чрез единния цифров портал на публичната администрация, съобщи АНА-МПА.

Процедурата се извършва чрез специално приложение, с помощта на което двете страни избягват съдилищата. Вместо да се разкарват до съдебната зала, с упълномощен адвокат може да разтрогнат брака си по електронен път.

Процедурата включва вход в приложението и започване на процеса по развода, създаване на ново дело, извличане на данни от гражданския регистър, въвеждане на окончателния проект за споразумение.

Отново онлайн се извършва потвърждаване на данните и изчакване на потвърждение от адвоката на насрещната страна, както и изчакване на потвърждение от страна на съпрузите, изтичане на определен срок, заверка от нотариус и подпис на окончателния акт.

По електронен път е и завършването на процедурата, в това число и разтрогване на църковния брак, ако има сключен такъв, както и мерки за защита на личните данни. И най-сетне - влизане в сила на развода.

Не е ясно дали дигиталното бъдеще или COVID-пандемията е ускорила навлизането в живота на гърците на електронния развод, но със сигурност това ще им спести време и средства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).