ИАРА България и Румъния обсъждат контрола на риболова в Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:56 / 03.10.2012
637
Ръководствата на изпълнителните агенции по рибарство и аквакултури на България и Румъния ще проведат двудневна работна среща в Букурещ. Участие в започващата днес среща ще вземат изпълнителните директори д-р Драгомир Господинов и Кармен Стойка, представители от министерствата на земеделието на двете страни и експерти.

Основен акцент в разговорите ще бъдат резултатите от извършените между двете агенции съвместните проверки за контрол на риболова в Черно море. Целта е да се приложи регулярно сътрудничество в контрола по река Дунав и Черно море.

Представителите на Агенциите по рибарство ще обсъдят и изготвянето на обща позиция относно включването на Черно море към Технически регламент /ЕО/ № 850/98 г. за опазване на рибните ресурси посредством технически мерки за защита на младите екземпляри морски организми.

Браншови организации от сектор "Рибарство" на България и Румъния също ще проведат срещи и ще обсъдят потенциала на риболовния бранш в двете страни и възможностите за сътрудничество.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).