Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какъв е планът за действие след смъртта на Елизабет II?
Автор: Екип Varna24.bg 19:51 / 08.09.2022Коментари (0)915
© Getty images
Преди година беше разкрит топ секретният план за действие при смъртта на британската кралица Елизабет Втора. Операцията, носеща кодовото име "Лондон Бридж", беше пазена в тайна дълго време.

Според документите първият човек, който ще научи тъжната вест, извън кралското семейство, е министър-председателят. Той или тя ще е първият, който публично ще коментира новината. След това съобщението ще бъде разпространено сред членовете на кабинета, членовете на тайния съвет и високопоставени личности, включително и сред въоръжените сили, които ще изстрелят салюти в цялата страна часове по-късно. След това ще бъде разпратено официално съобщение до обществеността чрез медиите.

Следва спускане на знамената в Централен Лондон. Това трябва да стане максимум 10 минути след обявяването на смъртта на Елизабет Втора. Британският парламент и законодателните органи в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще прекъснат работата си. Премиерът ще трябва да проведе аудиенция с бъдещия крал. А Чарлз ще трябва да даде изявление пред нацията. По това време ще се проведе и служба в катедралата "Сейнт Пол".

Официалният уебсайт на кралското семейство ще бъде в черно и ще съдържа кратко съобщение за тъжната новина. Сайтът на британското правителство трябва да постави черен банер в горната си част. Всички профили на ведомствата в социалните мрежи също ще съобщят новината и ще сменят профилните си снимки. Съдържание, което не е спешно, няма да може да се публикува.

В деня след смъртта на Елизабет Втора Съветът за присъединяване, който включва висши държавни фигури, ще се събере в двореца Сейнт Джеймс, за да провъзгласи Чарлз за нов крал. В 15:30 ч. премиерът и кабинетът ще проведат аудиенция с него. Два дни по-късно той ще се отправи на обиколка из Обединеното кралство.

Ако кралицата почине в Сандрингам, нейната резиденция в Норфолк, тялото ѝ ще бъде пренесено с кралски влак до гара Сейнт Панкрас в Лондон, където ковчегът й ще бъде посрещнат от премиера и министрите на кабинета. Ако тя намери смъртта си в имението в Балморал, ще бъде задействана операция "Еднорог". Това означава, че тленните ѝ останки ще бъдат транспортирани до Лондон с кралски влак, ако е възможно. Ако не, ще се задейства операция "Прекъсване", което означава, че ковчегът ще бъде прехвърлен със самолет.

Пет дни след новината за кончината на Елизабет Втора ще се проведе шествието от Бъкингамския дворец до Уестминстърския дворец по церемониален маршрут през Лондон. След пристигането на ковчега ще се проведе служба в Уестминстър Хол. Ковчегът на кралицата ще бъде положен в Уестминстърския дворец в продължение на три дни, за да могат поданиците ѝ да се сбогуват с нея. Залата ще бъде отворена 23 часа в денонощието.

Държавното погребение ще се проведе в Уестминстърското абатство 10 дни след смъртта й. Около обяд цялата страна ще замлъкне за две минути, отдавайки почит на кралицата. Шествия ще се проведат в цял Лондон. В параклиса "Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор ще има служба, а кралицата ще бъде погребана в Мемориалния параклис на крал Джордж VI, до любимия си принц Филип.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: