Назначиха сексоложка за посланик в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:04 / 26.12.2022
716
Олеся Илашчук, която беше  назначена за посланик на Украйна в България от президента Володимир Зеленски, няма опит в дипломацията или държавните длъжности. Досега е работила като специалист по сексология и експерт по скъпоценни бижута. Това пише "Европейска правда", като се позовава на информация на дипломати.

Зеленски подписа указа за рокада на 23 декември. Илашчук участвала в общото събрание на украинските посланици, което се е провело на 22-25 декември в Киев и Николаев.

Биографията на посланика, който сменя Виталий Москаленко, все още не е официално оповестена. 

Изданието прави профил на Илашчук като се позовава на страниците ѝ във Facebook, които съдържат лични снимки и друга информация.

Илашчук е работила като специалист по обработката на скъпоценни камъни, става ясно от единия профил, който обаче не е актуализиран скоро. В друг лице със същото име, е с професия "клиничен психолог, семеен терапевт, сексолог-консултант". В неделя вечерта този профил е бил блокиран.

"Европейска правда" подчертава, че политическите назначения на поста посланик на лица, които са извън системата на МВнР, не са изключения. Но назначенията на хора без никакъв опит в международните отношения са наистина редки. 

Очаква се да бъде публикувана официалната биография на Олеся Илашчук, за да се разбере дали има връзка с България.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).