Още един музикант почина в катастрофата, при която загина Шабан Шаулич

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:23 / 18.02.2019
3212
Почина и шофьорът на Шабан Шаулич - 43-годишният музикант Мирсад Керич, съобщава белградският вестник "Новости". Катастрофата, която погуби Краля на сръбската музика, стана вчера сутринта на магистрала около Дортмунд, когато автомобил, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби в автомобила, в който пътуваше певецът, предаде БТА.

При катастрофата Шаулич получил сърдечен удар, от който починал, съобщи за ТВ Пинк мениджърът Богдан Марката, организатор на концерта на Шаулич в германския град Билефелд. Третият човек в автомобила Слободан Стоядинович, който е кум на Шаулич, е в болница и е добре, добави Марката.

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования не семейството на Шаулич. Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич написа, че Шаулич е белязал една епоха, останал е близък до всички поколения и творбите му ще продължат да живеят. Министърът на отбраната Александър Вулин също изрази дълбоки съболезнования на семейството, изтъквайки, че си е отишъл "човек, голям колкото и радостта, която предизвикваше където и да беше". Председателят на партията Единна Сърбия, член на управляващата коалиция, Драган Маркович Палма написа в съболезнователната си телеграма, че за него "в Сърбия има само един единствен Крал, приятелят Шабан Шаулич, чиито песни ще живеят вечно не само в Сърбия, а и на петте континента, където живеят и сърби, и хора от всички народи от територията на Балканите".

Междувременно и медиите в Сърбия излязоха с покъртителни заглавия. Сърбия тъгува за Краля на фолк музиката Шабан Шаулич, пише на първата си страница белградският вестник "Новости". "Утихна златният баритон", "Отиде си Кралят на народната музика", гласят други заглавия.

Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
13.01.2020 Почина младият турчин, убил Шабан Шаулич!
08.09.2019 Вдовицата на Шабан Шаулич разплака мрежата
25.05.2019 Появиха се нови детайли около зверската катастрофа, която погуби Шабан
Шаулич
23.02.2019 Хиляди изпратиха Шабан Шаулич в последния му път! Погребаха го с пари в
ръка
20.02.2019 35-годишният турчин Левент е убиецът на легендата Шабан Шаулич
20.02.2019 Мистерия около смъртта на Шабан Шаулич! Сам е напуснал колата без нито една драскотина
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).