Премиерът се срещна с Ердоган в Турция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:25 / 12.03.2022
912
Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двустранната среща беше в Анталия, където се провежда второто издание на Международния дипломатически форум, съобщиха от правителствената информационна служба.

Акцентите в разговора са били добросъседските отношения между България и Турция, както и желанието за по-активно сътрудничество в енергийния сектор, в сферата на икономиката, инфраструктурата и отбраната. Кирил Петков и Реджеп Тайип Ердоган са отбелязали напредъка и добрата работа по време на двустранните срещи на министрите на транспорта и предприетото за облекчаване на трафика на ГКПП-тата.

Те са обсъдили възможностите за подобряване на транспортната свързаност и изграждането и подобряването на пътните връзки, включително между Пловдив и Истанбул. Турският президент поздрави българския премиер за волята на правителството да пребори корупцията и да реформира съдебната система. Двамата се съгласиха, че тези политики ще привлекат и повече инвеститори, се казва още в съобщението.

Петков приветства Ердоган за лидерската му роля в дипломатическите разговори между Украйна и Русия.

По-рано премиерът Кирил Петков участва във втория ден на Световния дипломатически Форум. В рамките на панела лидерите обсъдиха темата за промяната.

Премиерът подчерта, че условието да направиш промяна в обществото и в политиката е това да си независим.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).