Руски кметове оглеждат Българското Черноморие за детски лагери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:35 / 23.05.2013
2443
Ръководители на 8 големи руски градове и губернии търсят подходящи места за детски лагери по българското Черноморие. Това съобщи във Варна зам.-кметът на Рязан и председател на Съюза на общинските съвети в Русия Владимир Холопов, който е член на гостуващата делегация. Той уточни, че в рамките на посещението ще бъдат посетени 12 града в България.

Според Холопов делегацията вече е разгледала Южното Черноморие, а днес и утре ще се запознае с условията по Северното.

Всеки руски град има в бюджета си задължително средства за детски отдих, обясни Холопов. Той даде пример с Рязан, чийто бюджет е 8 милиарда евро и от него годишно се заделят 4 процента за малчуганите. Според Холопов децата от социално слаби семейства почиват безплатно, а за останалите - родителите поемат различна част от разноските им. България е изключително подходяща дестинация, тъй като тук съотношението между качество на услугите и цените е много добро, климатът е прекрасен, а и няма сериозна езикова бариера, коментира Холопов.

По думите му целта ще бъде децата да почиват в селища, където няма голямо струпване на туристи, а да правят екскурзии из страната ни. Според Холопов оптималният вариант е лагерите да са с продължителност по 3 седмици. Освен за детски отдих, членовете на руската делегация търсят в България партньорства в сферата на СПА-туризма и различни сектори на икономиката.

Източник: News.bg


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Нетаняху: Няма да има постоянно примирие в Газа, докато ХАМАС не ...
Блинкен обсъжда прекратяването на огъня в Газа с външните министр...
Нетаняху "упълномощи преговорен екип", който да работи по плана з...
България и САЩ започват автоматичен обмен на данъчна информация
Признаха Доналд Тръмп за виновен по дело за финансови машинации, ...
Вучич: България ме разочарова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).