Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
САЩ и Япония укрепват военното си сътрудничество
Автор: Иван Христов 08:55 / 09.01.2023Коментари (0)488
©
САЩ разширяват отбранителното си партньорство с Япония в светлината на възможен конфликт в Тайван. Това заяви командирът на 3-ти морски експедиционен корпус на САЩ, разположен на японския остров Окинава, генерал-лейтенант Джеймс Биърман в интервю, публикувано в неделя вечерта на сайта на британския вестник Financial Times.

Според него сътрудничеството във военната сфера между Вашингтон и Токио е "нараснало експоненциално" през последната година. Бирман добави, че Съединените щати възнамеряват да използват опита от конфликта в Украйна и още преди началото на военните действия, за да сдържат Китай, да започнат да обучават японски военен персонал, да ги снабдяват предварително с оръжие и да определят местата за дислокация на командния персонал. "Ние го наричаме да организираме театър [на военни действия]. И ще го организираме в Япония, във Филипините и на други места“, увери военният лидер.

Говорейки за възможна операция на КНР срещу Тайван, Бирман изрази мнение, че САЩ ще могат да научат предварително за предстоящите военни операции. "Когато говорите за трудностите, за обхвата на операциите, които те (Китай) ще трябва да извършат, да речем, нахлуване в Тайван, тогава в този случай ще има сигнали и предупреждения <... > това ще ни позволи да заемем позиции и да бъдем възможно най-подготвени“, обясни той.

 

Тайван, най-големият китайски остров, се управлява от собствена администрация от 1949 г. Според официалната позиция на КНР островът се счита за една от китайските провинции. Съединените щати прекъснаха дипломатическите отношения с Тайван през 1979 г. и установиха такива с КНР. Признавайки политиката "единен Китай", Вашингтон в същото време продължава да поддържа контакти с администрацията на Тайпе и доставя оръжие на острова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: