Трагедия в Москва с 41 загинали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:51 / 06.05.2019
1636
41 души, сред които най-малко две деца и един член на екипажа, са загинали в неделя, след като самолет на "Аерофлот" направи аварийно кацане на московското летище "Шереметиево" и избухна в пламъци. Кадри от инцидента показват как пътническият самолет "Сухой Суперджет 100" избухва в пламъци и продължава да се движи по пистата, преди да спре и пътници да започнат да излизат през аварийните изходи.

Според следователи резервоарът се е запалил при приземяването. От 78 души на борда, включително членове на екипажа, са оцелели 37 души, съобщи Руският следствен комитет в изявление. Ранените са настанени в болници. 

"Аерофлот" съобщи, че полет СУ1492 от Москва до Мурманск е бил принуден да се върне на летището по "технически причини". Започнало е разследване на инцидента, а от компанията са задействали кризисен щаб. 

Говорителката на Руския следствен комитет Светлана Петренко заяви, че ясни резултати за причините и обстоятелствата около инцидента ще бъдат представени след цялостно разследване, базирано на данни. Към 9:00 часа по информация на посолството на България в Москва няма да данни за пострадали български граждани при инцидента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).