Удар по клиентелата в Одрин! Друг турски град свали цените с 30%!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:38 / 03.06.2022
1322
Борбата за туристи в Турция набра скорост и се увеличи вътрешната конкуренция между градовете. В Текирдаг днес обявиха намаления до 30 процента в рамките на ежегодния фестивал на черешата, който започна на 1 юни и ще продължи до 14 юли. Целта е да се отклонят повече туристи от Одрин.

Навсякъде в квартал "Сюлейманпаша“ вече са разлепени стикери на четири езика, включително български и гръцки. Брошури се раздават и на граничните пунктове при влизане в Турция. Освен за отстъпките, в тях са поместени и телефони, на които туристи да потърсят съдействие от властите при нередности, както и превод, ако им се налага, пише "24rodopi.com".

"Това е много добро за тези, които идват от чужбина за пазар. Направихме 20% отстъпка. Чакаме да дойдат туристите“, казва пред турска медия търговецът Екрем Чорбаджи.

Хюсейн Фидан пък е обявил намаление от 30 на сто. Убеден е, че всеки турист ще е доволен. Казва, че българи идвали освен през уикенда, но вече и през седмицата.

"Очакваме повече туристи да дойдат на този фестивал. Дано дойдат. Чакаме турската икономика да се съживи“, казва още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).