Ужас в Африка: Ебола сее смърт в Гвинея

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:03 / 23.03.2014
704
Около 60 души в Гвинея станаха жертви на епидемията от вируса ебола, който плъзна от южните райони на страната и в столицата Конакри, съобщиха представители на Министерството на здравеопазването на африканската държава.

Разпространението на треската започна на 9 февруари. Към днешна дата общият брой на заболелите, в това число и починалите, е 80 души. В района на епидемията в южната част на страната е изпратена група от лекари. Според представители на здравното ведомство, ситуацията излиза от контрол, въпреки помощта на Световната здравна организация, Детския фонд на ООН , "Лекари без граници" и редица други структури.

"Лекари без граници" обявиха спешното изпращане в Гвинея на 24-ма медицински специалисти. Същата организация през следващите дни ще достави от Франция и Белгия около 33 тона медицинско оборудване и хуманитарна помощ.

Еболата е рядко, но изключително опасно вирусно заболяване, което лесно се предава от човек на човек и води до смъртта на 90% от заразените. Заболяването е съпроводено от тежко главоболие, кашлица, обща умора, диария, болка в мускулите, белите дробове и корема. Все още няма ваксини или успешно лечение срещу еболата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Случаите на морбили в Европа нарастват, милиони деца са в риск
Министър Николов и посланикът на Израел у нас обсъдиха активизира...
Водите за къпане в Европа остават безопасни
Радев и Амхерд: Сътрудничеството в образованието, науката и висок...
Транспортните министри на България и Казахстан с важна среща, ето...
Радев за натовските войски: Няма значение дали нашият парламент щ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).