В Русия не знаят къде се намира Навални, преместен е на неизвестно място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:49 / 14.06.2022
568
Алексей Навални е бил преместен от затворническата колония на неизвестно място, съобщи началникът на щаба на най-високопоставения опозиционен лидер в Русия. Според Волков затворникът е преместен в изправителна колония с по-строг режим.

"Къде се намира Алексей сега и в коя колония е отведен, не знаем", заяви Леонид Волков, началник на щаба на Навални, в изявление в приложението Telegram.

"Днес в изправителна колония № 2 (в централната Владимирска област) пристигна адвокат на Навални. Той поиска да се срещне с клиента си, но на портала му е било казано: Тук затворник с такова име няма", допълни Волков.

Навални излежава деветгодишна присъда по две обвинения - за финансови измами в особено големи размери и за обида на съдията при гледане на дело за клевета срещу ветеран от Втората световна война, издадена на 22 февруари 2022 година.

Навални беше вкаран в затвора за две години и половина за нарушаване на условията за предсрочно освобождаване през февруари 2021 година, след като се върна от Германия, където се възстановяваше от очевидно отравяне с нервнопаралитично вещество, за което обвиняваше Кремъл.

Съдията разпореди Навални, който окачестви военната кампания на Русия в Украйна като "глупава", да бъде преместен в затвор с максимална сигурност, където правата му на свиждания и кореспонденция ще бъдат ограничени. Лидерът на опозицията твърди, че обвиненията срещу него са изфабрикувани и целят да осуетят политическите му амбиции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).