Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте какво поиска руски депутат за паметника на Альоша в Пловдив
Автор: Екип Varna24.bg 21:07 / 07.05.2022Коментари (41)1202
© Varna24.bg
Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума на Русия Даниил Бесарабов изпрати писмо до посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова с молба паметникът на съветските войници в град Пловдив, известен като "Альоша", да бъде поставен под опеката на посолството, предава ТАСС.

"Моля Ви, уважаема Елеонора Валентиновна, да вземете паметника "Альоша" под опеката на посолството на Руската федерация в Република България, обърнете внимание на този паметник и за да му бъде отдадена почит в деня на Великата победа. И също така, ако е възможно, да се предотвратят опитите за оскверняване или събаряне на паметника като символ на Великата победа и приятелството между народите на Русия и България", се казва в писмото.

"Напоследък в страните от ЕС има случаи на прояви на неприятелски действия спрямо Руската федерация. Това се изразява между другото във вандалски прояви на местата на военни погребения и паметници, посветени на съветските войници-освободители. Като депутат от Думата получавам жалби от избиратели, в които се изразява загриженост във връзка с подобни факти“, завършва депутатът.



Още по темата: общо новини по темата: 17
27.02.2024 »
05.02.2024 »
31.01.2024 »
29.01.2024 »
18.01.2024 »
17.01.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За пореден път се убеждавам къде се върти културата особено на българина. За съжаление, все по прост народ ще ставаме, като се има в предвид кои се размножават. Не народ, а мърша!
0
 
 
Неграмотното депутатче тръгнало да си показва ограничеността с приказки за военни погребения и гробища. Центъра на Пловдив под опеката на чуждо посолство искал. Пази Боже, хора, които не знаят своята история, да ти обясняват твоята.
на 08.05.2022 г.
+1
 
 
Паметника е на съветският воин,а не на руският.В тази война са воювали и загивали руснаци,украинци,белоруси,,казахи,арменци,азери,та
джики и останалите народи от територията на СССР.Така,че почитта е към всички тях.А коментаторите под мен да видят архивните филмови кадри от посрещането на съветските войски,да видят цветята и лудата радост,и тогава да си размислят дали са ни освободили или не.
+1
 
 
Коментиращите явно се страхуват да излезнат с имената си но защо много от хората започнаха да ближат Американски гъзове - тези се опитват да командват света от години и ние трябва да ги слушаме. Альоша е СИМВОЛ НА ГРАДА и НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИПА .
+4
 
 
Тъпият паметник е съветски ,а не руски запомнете го,съветски гъзолизници!Нямам против паметника но имам против напомнянето,че са ни освободили ?От какво ме освободиха комунистите на Сталин,от нищо? Взеха на дядовците ни имуществото и го дадоха на мързеливите ремсисти! Гадове!В България една пушка не е пукнала срещу съветските войски!Бе бъркайте съветски с руски!А Путлер е едно малко и гадно с имперски амбиции!
0
 
 
Паметника е символ на Пловдив повече от60 г.Който не го иска да ходи на другите пет тепета.Според вашата логика да бутнем паметниците на Левски ,на Кирил и Методи,на Ботев в Москва и Санкт Петербург.Да бутнем бул Руски ,хотел Санкт Петербург,Скобелева майка,ул Пушкин,ул Достоевски и т.н.
+2
 
 
Веднага да се маха този срам за Пловдив! А наглите руснаци да не се разпореждат какво да се прави в града ни все едно са си у дома! Да си гледат московията!
0
 
 
Идва 9 май и поредната претоплена манджа с мисирки и лаф моабет с дърти безделници... Вместо да правиш истинска журналистика,по безопасно е да преписваш ученическите си тетрадки Що си мълчим за инфлацията която задмина Жан Виденово време,а нещо за корупцията ,нещо за презастрояването и кои го позволява ,нещо за концесиите.Мисирки баце
+2
 
 
Както се казва в една реклама - Сега е момента за апартамента - Сега е момента да се бутне ! По удобно време няма да има !
Aнонимен
на 07.05.2022 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (411) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (566) 19%
Пълна трагедия (1588) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: