Взривове проехтяха в центъра на Киев, има загинали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:22 / 10.10.2022
503
В понеделник сутринта на 10 октомври 2022 г., Русия отново атакува Киев. В града, след обявяването на въздушна тревога, прогърмяха няколко експлозии, съобщава украинската агенция УНИАН.

Опасността от въздушен удар е обявена в 6:47, а след 8 сутринта в Киев прогърмяват 3-4 експлозии, съобщават местни издания. 

По-късно информацията за нападението беше потвърдена от кмета на града Виталий Кличко. Експлозии са регистрирани в квартал Шевченко.

"Няколко експлозии в квартал Шевченковски - в центъра на столицата. Всички служби са на път", каза Кличко в своя Telegram канал.

Кличко също подчерта, че ще съобщи подробностите по-късно.

"Една от ракетите в Киев падна близо до паметника на Грушевски на улица "Володимирска". Спасителите работят", написа в канала си в Telegram Антон Геращенко, съветник на ръководителя на МВР.

Има ранени и загинали в резултат на няколко удара в Киев на различни места. Информацията се уточнява. Това съобщи прессекретарят на Държавната служба за извънредни ситуации Светлана Водолага, предава Suspilne.

Русия заплаши да удари Украйна в отговор на срутването на Кримския мост. Руският президент Владим Путин обвини украинските тайни служби за атаката по Кримския мост и я нарече "терористична атака".

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).