100-годишен юбилей отпразнува баба Йорданка от село Червенци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:19 / 01.12.2015
3645
На 1 декември Йорданка Пеева Николова от село Червенци, община Вълчи дол отбеляза своя вековен юбилей. Баба Йорданка получи букет и торта от ръководството на Община Вълчи дол. 

Кметът на Вълчи дол, Тошко Янев, изпрати поздравителен адрес до рожденичката: "Уважаема госпожо Николова, Честит 100-годишен юбилей! В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления - от все сърце и със синовно уважение! Позволете ми да засвидетелствам своето уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с отговорност и всеотдайност към обществото и семейството! Желая Ви още дълги години да се радвате на обичта и уважението на своите близки, приятели и роднини, защото именно тези непреходни ценности, а не броят на отлетелите години са истинското мерило за човешкия живот! Пожелавам Ви здраве и бодър дух!"

Много близки, приятели и роднини бе събрала в дома си баба Йорданка. Всички бяха дошли да я поздравят и да изкажат своето уважение и възхищение към достойния живот на жената, която след смъртта на съпруга си, през 1966 година, отглежда сама двете си деца - Желязка и Иван. 

"Баба Йорданка е пример за всички нас със своето дълголетие, трудолюбие и упоритост. Тя е изключително всеотдаен и щедър човек" - разказа Росица Калчева, художествен ръководител на женска певческа група "Наниз" към пенсионерския клуб в село Червенци.

Събралите се гости юбилярката поздрави с две песни - "Жив е той, жив е" и "Шуми Марица", а за рождения си ден си пожела само едно - "живот и здраве".
Йорданка Николова е майка на 2 деца, баба на 4 внуци и прабаба на 7 правнуци. Тя е вторият жител на община Вълчи дол, достигнал достопочтеното столетие през 2015 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).