24 състава за народни танци ще участват във фестивала "Фолклорна палитра“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 22.06.2018
2100
24 състава за народни танци от областите Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Русе и Силистра ще вземат участие във фестивала "Фолклорна палитра“, който ще се проведе на откритата сцена в парка на Девня навръх Еньовден – 24 юни. За първи път в своята история индустриалната община организира танцов конкурс за любителски клубове и формации.

За председател на журито на "Фолклорна палитра“ бе привлечена проф. д-р Даниела Дженева – главен художествен ръководител на ансамбъл "Тракия“, а за членове – доц. д-р Мария Кърджиева, преподавател по хореография във ВСУ "Черноризец Храбър“, и Христо Христов – хореограф в ансамбъл "Добруджа“. Общо 424 танцьори се очаква да се изявят на сцената в неделния ден, съобщиха от Община Девня.

Конкурсът ще премине в три етапа – две хора по избор на кандидатите, по една хореографска разработка на ръководителите на групите и надиграване в ритъма на ръченицата. Фестивалът ще бъде открит в 10 часа. Негов генерален спонсор стана "Девня цимент“ АД, откъдето обезпечиха наградния фонд и осигуриха финансиране за ремонтно-обновителни дейности в парка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).