3 пожара само за ден вдигнаха по тревога варненските горски стражари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 16.08.2017
1128
Три пожара в рамките на вчерашния ден вдигнаха по тревога горските стражари към ДГС "Варна". Първият сигнал бил подаден към 13 ч. за пламъци в боров масив в землището на град Аксаково. 

Само преди дни Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и служителите на горското стопанство се бориха с огъня, обхванал там площ от около 2 дка иглолистни култури. Силният вятър вчера възобновил пламъците, в потушаването на които се включиха и две пожарни.

Към 16:30 ч. нов сигнал пренасочил екипите към землището на варненската местност Боровец, където пламъците обхванали 2 дка горска територия, но за щастие, без да нанесат сериозни щети.

Низов е и третият пожар, регистриран вчера във Варненско. Той възникнал в следобедните часове в землището на град Белослав. Поради силния вятър пламъците се разпрострели на площ от 14 дка гори, но в резултат от бързата реакция на пожарникарите и горските стражари изгорели само сухи треви.

Причините за пожарите се изясняват. И на трите места дежурят служители на ДГС "Варна", за да предотвратят евентуалното възобновяване на огъня.

Високите температури в съчетание с бурния вятър през последните дни са предпоставка за възникването на пожари, предупреждават от горското стопанство и призовават хората да бъдат изключително внимателни при боравене с огън.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).