Баба Гергина: Живея втори живот

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:01 / 09.10.2010
1465
"Слава Богу, че нямаме пострадали, но хората се уплашиха до смърт. Цял ден докторът не спира да обикаля от къща на къща, възрастните са вдигнали кръвно от паника и страх". Това разказа кметицата на с. Добрина Димитричка Дичева часове след трусовете край Варна. В селото живеят 300 човека. След земетресението повечето от стените на къщите се пропукали. Комин се стоварил върху колата на Тодор Ненков от Варна. Той паркирал автомобила си пред съседната къща, от която се изкъртил фаталният комин.

Втори живот пък живее баба Гергина Танева. Докато спяла, от труса стената на къщата се срутила по чудо навън. Иначе щяла да я премаже в леглото й. "Стената ми е от камък. Първият дъжд като удари, и ще наводни всичко вътре", кахъри се баба Гергина. Тя живее съвсем сама. Дървата й осигуряват от Социални грижи. Сега възрастната жена се тревожи дали ще й помогнат да ремонтира порутения зид, иначе ще вее цяла зима и все едно ще бъде без подслон.

Шефът на Гражданска защита във Варна Владимир Иванов обикаля от вчера сутринта в пострадалите села. Със заповед на кмета на Провадия Георги Янев е сформирана комисия, която трябва до вторник да опише всички щети. В общинския център Провадия поразиите са по-малко, но хората още не могат да се успокоят, каза зам.-кметът Станислава Налбантова. Тя припомни, че за последните пет години това е третият най-голям трус. Иначе леките са ежедневие и не ги броят. Районът е сеизмичен, може да е заради солницата, допуска Налбантова.

Токът в Провадия и селата спрял за 15 минути след земетресенията, а мобилните телефони - за половин час. Хората като щури бягали от единия до другия край на градчето, което се счита за едно от най-дългите в страната, за да разберат как са близките им.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
15.10.2010 Областният помага на пострадал от земетресението в Провадия
11.10.2010 Направиха оглед на щетите от провадийското земетресение
10.10.2010 Жената, която усеща трусовете с тялото си: Скоро няма да има силно земетресение у нас
09.10.2010 Кметът на Шабла сънувал земетресенията
09.10.2010 Сеизмолог: Серията трусове е съвпадение
09.10.2010 Ивановските църкви оцеляха след трусовете
Още новини от Регионални новини:
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си
Шумен отбеляза Гергьовден с фолклорен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).