Ц. Цонев: Надяваме се летният сезон да бъде поне като миналогодишния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 06.05.2012
499
Посещаемостта на нос Калиакра тази година е много по-висока, от миналата година. Това каза кметът на Община Каварна - Цонко Цонев. Това се дължи на двата пъти по четири почивни дни, когато румънските туристи и българите, които почиват по Северното Черноморие, посетиха нос Калиакра. Като тенденция сме по-добре от миналата година, въпреки че всеки казва, че 2012 г. била много кризисна, каза Цонев.

Имаше туристи на празниците около Великден, около 1 май - доста млади хора се бяха върнали в Каварна. Много румънски туристи дойдоха в нашия район. Надявам се, че сезонът ще започне, както всяка година, полека-лека да се движи в началото на юни и пикът му е юли и август, отбеляза кметът на Каварна.

"Надяваме се тази година летният сезон да бъде поне като миналата година. Юли и август бяха изключително добри, както и до средата на септември. Ние ще се погрижим също да отговорим адекватно на изискванията на туристите", посочи Цонев.

На 18 и 19 май ще бъде фестивалът "България в сърцето" с участието на Илия Луков.

От 1 до 7 юни ще се проведе театралният фестивал за аматьорски театър, който се провежда за 15-а година.
На 1 юли, неделя, е "Джулай морнинг", който ще посрещнем заедно с бившия вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън.
На 13, 14 и 15 юли ще бъде фестивалът "Каварна рок", който се провежда всяка година. До десетина дни ще бъдат обявени всички участващи групи.

В началото на септември ще се проведе рибеният и миденият фест, който също традиционно се празнува девета година, каза Цонев.

"Както всяка година и на Нова година също ще имаме шоу, което се прави на 31 декември. Вървим по стъпките, които направиха добрия имидж и реклама на общината и привлякоха толкова много хора - да инвестират, да строят и туристите да посещават града ни и цялата община", каза още Цонко Цонев.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За втори път отмениха домашния арест на брата на бившия кмет на О...
Полицай простреля 19-годишен след гонка
Жена е с опасност за живота заради нелепа грешка при паркиране
За реставрация: Правителството отпуска близо 3,3 млн. лв. за три ...
Кметът на Стара Загора: Работата на комплекс "Марица-изток" и зап...
Хванаха шофьора, който блъсна бус на АМ "Тракия" и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).