Център за възстановяване на социалния живот ще работи в община Долни чифлик

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:13 / 30.08.2019
1578
Днес, 30 август 2019 г., в заседателната зала на община Долни чифлик се проведе встъпителна пресконференция по проект "Център за възстановяване на социалния живот“ по процедура чрез подбор на проекти BG05M9OP001-4.003 "Транснационални партньорства“ по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. На нея стана ясно, че на 27 февруари т.г. община Долни чифлик е подписала административен договор с Министерство на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-4.003-0005-C01 за изпълнение на проекта.

Размерът на предоставяната безвъзмездна финансова помощ е 198 660,00 лв., като 188 727 лв. са европейско финансиране, а 9933,00 лв. са национално финансиране. Срокът за реализацията на проекта е 18 месеца, като изпълнението му стартира на 3 юли т.г., съобщи Дияна Момкова, ръководител на проекта.

Партньор по проекта е италианската община Осило.

Основната цел на проекта е да насърчи транснационалното сътрудничество по отношение на обмяната на опит, добри практики и модели за повишаване на знанията, уменията и компетенциите на служителите в община Долни чифлик в сферата на социалното включване, здравеопазването, равните възможности и недискриминацията и условията на труд. Тази цел ще бъде постигната чрез повишаване знанията, уменията и компетентностите на служителите в общинска администрация Долни чифлик, предоставящи социални услуги и заинтересованите страни чрез изучаване на практики и разширяване на транснационалното сътрудничество, както и въвеждане на иновативни практики за предоставяне на интегрирани социални услуги и достъп до тях.

В проекта се предвижда да се създаде Център за възстановяване на социалния живот, като ще бъдат обособени 2 работни места. В центъра ще се извършва комплексно обслужване на различни потребители на социалните услуги, предоставяни от община Долни чифлик на принципа на едно гише. Ще бъде разработена електронна платформа с пълна информация за социалните услуги, предоставяни от община Долни чифлик, с възможност за подаване на електронни заявления за ползване на социални услуги. Ще бъде издаден наръчник "Интегрирани социални услуги – за всеки според потребностите“. Ще се проведе и международна конференция, на която ще се обменят добри практики за интегрирани социални услуги и тяхната организацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).