Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Четирима мъже са задържани за трафик на мигранти край Силистра
Автор: Екип Varna24.bg 13:44 / 03.01.2024Коментари (0)1318
©
Снимката е илюстративна
Един гражданин на Северна Македония и трима сирийски граждани, със статут на пребиваващи в Република България чужденци, са задържани край Силистра за подпомагане на чужди граждани да премината без разрешение през държавната ни граница.

В ранните часове на 30 декември 2023 година, група от 12 сирийски граждани е задържана при опит да премине през границата на страната. Заедно с тях са задържани и двама мъже – македонски гражданин и сириец, постоянно пребиваващ в България, които са съдействали на групата да премине нерегламентирано границата. Всички задържани са привлечени към наказателна отговорност, като македонският гражданин е обвинен и неподчинение на полицейските разпореждания и управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

Първоначално трафикантите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Силистра. В съда са внесени искания за задържане под стража, които са уважени и двамата остават в ареста.

Единадесет пълнолетни чужди граждани, опитали да преминат държавната ни граница, също са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 279, ал. 1, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК.

Установено е, че ден по-рано, друга група успешно е преминала през границата на България с Румъния. Бързите съвместни действия на българската и румънската полиция довели до задържането на петима сирийски граждани, успешно осъществили плана си и напуснали Република България без да имат право. Двама от тях са имали ролята на трафиканти и са подпомагали останалите да напуснат България. Те са обвинени за престъпление по чл. 280, ал. 2, т. 1 и 3 от НК и са задържани, като предстои днес да бъдат разгледани в съда исканията на Прокуратурата за постоянното им задържане. Един от тях вече е осъждан два пъти за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. А другият е известен на органите на реда във връзка с разследване за държане на наркотици и управление на МПС след употреба на такива.

В голяма част от пълнолетните мъже са намерени документи за пребиваване, издадени от българските власти. Те не са имали право да напускат пределите на Република България. Разследването по образуваните досъдебни производства и по бързите производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Силистра.



Още по темата: общо новини по темата: 447
16.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
25.04.2024 »
предишна страница [ 1/75 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бюджет 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Стрелба по Роберт Фицо
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: