ДГС "Варна" изгради още 4 км минерализовани ивици за борба с пожарите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:04 / 14.08.2017
1433
Нови 4 км минерализовани ивици бяха изградени на територията на ДГС "Варна", което е част от Североизточно държавно предприятие. Изкуствените прегради, които имат важна превантивна роля в борбата с горските пожари, бяха създадени в началото на август в землищата на град Белослав и с. Дъбравино.

"През миналия месец в обхвата на варненското горско стопанство бяха разорани 1 800 м минерализовани ивици в землището на с. Каменар, 4 300 м край с. Куманово и 2 000 м край с. Близнаци. Така от началото на юли досега ДГС "Варна" е изградило над 12 км минерализовани ивици", отчете директорът на стопанството инж. Иван Иванов. 

През последните дни във Варненска област е регистриран един пожар в непосредствена близост до горски територии. Сигнал за инцидент в землището на с. Калиманци, община Суворово е бил подаден в 15 ч. в събота на телефон 112. Горските стражари, които незабавно пристигнали на мястото, установили, че гори суха растителност във вилната зона на с. Припек, община Аксаково. Благодарение на бързата намеса на служителите на ДГС "Суворово" и на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" огънят е овладян, преди да навлезе в горски територии.

Във връзка с високите температури и нарасналата опасност от възникването на пожари от горските стопанства призоват гражданите да бъдат изключително внимателни при боравене с огън, а при най-малките съмнения за инцидент незабавно да подадат сигнал на денонощния телефон 112.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).