Девня се включи в благотворителната кампания "7 каузи"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:10 / 18.07.2018
1771
Да помогнат на бедни и самотни възрастни хора от малките градчета и села – около тази идея се обединиха във фейсбук доброволци от цяла България, които нарекоха благотворителната си кампания "7 каузи“ и до момента са разкрили над 10 пункта за дарения на хранителни продукти в страната. 

Девня е един от двата града във Варненска област, където всеки съпричастен с нелеката съдба на възрастните хора може да дари пакетирани дълготрайни продукти като боб, леща, олио, захар, макарони, консерви и др.  

Зад хуманитарната инициатива в индустриалното градче стои Силвия Иванова, а дарителският пункт се помещава в бившия офис на Първа инвестиционна банка в сградата на общинската администрация. Там се приемат дълготрайни хранителни продукти в делничните дни от 14 до 18 часа. За всяко дарение се съставя приемо-предавателен протокол в два екземпляра, в който се записват имената на дарителя и милостинята, която е дал. 

Целта на доброволците е да раздадат хранителните продукти на пенсионери, изпаднали в тежко социално положение. Това ще се случи през септември след щателно проучване на населението, обясни Силвия Иванова. Преди това младата девненка ще разговаря с кметове и кметски наместници в региона, които би трябвало да познават добре хората от съответното населено място, както и да са наясно имат ли деца и роднини в чужбина, на чиито помощи разчитат. "Идеята е да помогнем на хора, които наистина се нуждаят от тези продукти, за да изкарат зимния сезон“, обясни Иванова.  

Всички хранителни продукти, събрани в пунктовете във Варна и Девня, ще бъдат раздавани на пенсионери само на територията на Варненска област, а амбицията на доброволците е помощта да не бъде еднократна. Затова, ако кампанията се окаже успешна, те планират да учредят хранителна банка, в която целогодишно да се събират продукти от първа необходимост за крайно нуждаещи се възрастни хора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).