Две каруци и моторни триони са задържани от горските стражари в ДЛС "Шерба"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:39 / 18.07.2017
1224
Две каруци и два моторни триона са задържани при проверките, извършени от горските стражари на територията на ДЛС "Шерба". За незаконната сеч на общо 2 куб. м дърва за огрев служителите на стопанството са съставили четири акта.

Други два акта са съставени през изминалата седмица за нарушения в обхвата на ДГС "Търговище". При проверките са конфискувани 0,5 куб. м незаконно добита дървесина и моторен трион.

Един констативен протокол е съставен при обход на територията на ДГС "Генерал Тошев", отчитат още от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

В периода от 10 до 17 юли горските стражари са извършили общо 386 проверки, 128 от които са на обекти за добив на дървесина. Инспектирани са също 161 превозни средства и 97 физически лица, четирима от които са любители на риболова.

Служители на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП провеждат регулярни работни срещи с кметове и кметски наместници на населените места с цел задоволяване на нуждите на местното население с дърва за огрев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).