Електрическа духалка уби дете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:04 / 15.10.2009
1309
Електрическа печка тип "духалка" погуби първолаче във Вълчи дол". Нелепият инцидент станал вчера рано сутринта. Момиченцето спяло в отделна стая от родителите си. Когато наближил часът за ставане - около 7,30, майката станала и отишла да разбуди дъщеричката си, да тръгва на училище. Влизайки в стаята тя се натъкнала на ужасяваща гледка - духалката била стопена, а детето й лежало бездиханно. Най-напред родителите извикали личния лекар, който не се поколебал да викне "Бърза помощ". Сигналът е постъпил в 7,55 часа. Спешните медици предполагат, че детето е загинало от дихателна недостатъчност, която се дължи на поетите с дишането отровни газове, отделили се при стапянето на пластмасата от вентилаторната печка. На практика в къщата пожар не е имало, уточниха от пожарната и от Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ във Варна.

Какви са точните причини за трагичната загуба на семейството, ще стане по-ясно днес, когато ще бъде извършена аутопсия на 7-годишното момиченце.

"Има такъв случай. За момента не може да се каже нищо конкретно, освен че няма данни за насилствена смърт. Материалите са предадени на прокуратурата", обясни за "Позвънете" инспектор Жени Жейнова от Областната дирекция на МВР във Варна. В държавното обвинение в Девня вече е образувано досъдебно производство по случая. "Работният текст, по който е започнато, е за причиняване на смърт по непредпазливост. На мястото е направен оглед от дежурна оперативна група и са иззети веществени доказателства", обясни наблюдаващият случая прокурор Виолета Радева. Тя добави, че за изясняване на обстоятелствата довели до смъртта на детето са назначени 2 експертизи - пожаротехническа и комплексна електрическа. "Електрическият уред е иззет като веществено доказателство. За момента не е ясно дали той е бил нов или стар, нито какво производство е", каза Радева.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...
Бащата на кмета на Омуртаг остава в ареста, въпреки че е кандидат...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).