Хотелиер: Щастливи сме, че Валери Симеонов взе всичко в свои ръце

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12 / 05.09.2017
1325
Много сме щастливи и се радваме, че най-после държавата в лицето на вицепремиера Валери Симеонов взе всичко в свои ръце. Това каза пред камерата на Нова телевизия Веселин Налбантов от Съюз на собствениците в Слънчев бряг. 

Той подкрепи лидера на НФСБ за идеята временните обекти по плажовете в големите курорти да бъдат премахнати. Не само Слънчев бряг, но и Златни пясъци са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари, заяви Симеонов. 

"За всички е ясно, че тук нещо е направено по време на приватизацията, но то не е както трябва. Има двувластие. Община Несебър взима приходната част на Слънчев бряг, а разходите остават за дружеството. Нямам нищо против него. То може да си работи, но в момента комплексът е оставен без власт", коментира хотелиерът. 

По думите му има места и територии, на които могат да се обособят магазини и места за забавление. През сезона сме издали над 50 акта за премахване на незаконни обекти на територията на курорта, каза пък изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров. 

"В Слънчев бряг много трудно може да се контролира и опазва реда. Тази година доказахме, че имаме добро взаимодействие с Община Несебър. Имаме над 50 констативни акта, а със съдействието на общинската администрация са пуснати и уведомителни писма за премахване на незаконните обекти. Трябва да е ясно, че "Слънчев бряг" АД не е административния орган, който може да ги премахне. Това е приоритет само на общината", обясни Димитров. 

"Ние не сме против търговията. Но това ще смени облика и ще привлече по-платежоспособни туристи", добавя Налбантов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).