Иван Портних: Село Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:22 / 23.10.2015
1639
До три години в село Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ГЕРБ за Варна Иван Портних. На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници.

"Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък проблем до преди две години. Ние сложихме край на опашките за места, като построихме нови ясли и градини и днес има над 200 свободни места. Ще продължим с поддържането и обновяването на съществуващата база и ще градим нова, защото статистиката показва ръст на раждаемостта. Тополи е част от тази наша програма", коментира Иван Портних. По време на срещата хората благодариха за ремонта на канализацията, за рехабилитация на ОУ "Хр. Смирненски" и на детската градина. В селото бе изградена нова детска площадка, бяха направени ремонти на читалището и църквата.

"Община Варна ще загуби много, ако Иван Портних не е кмет. Сами виждате резултатите от добрата работа", каза Демир Георгиев. Проблемите с екарисажа и възможност за намаляване на цената на билета за автобус до селото поставиха хората. Иван Портних обясни, че в момента върви сериозна трансформация в общинската фирма "Градски транспорт", свързана с изпълнението на най-големия проект на Варна - "Интегриран градски транспорт", а именно прехвърляне на линиите, обслужвани до момента от частен превозвач, на общинското дружество.

"До момента частният превозвач при два пъти по-малко километри пробег реализираше два пъти повече приходи, но тази порочна схема ще бъде прекратена. Когато всички приходи започнат да влизат в общинския превозвач, цената на билета до с. Тополи би могла да се коригира", обясни Иван Портних. Той допълни, че ще се търси решение по темата с екарисажа.

Кандидатът за кмет на Варна пое ангажимент в местното читалище да бъде подсигурено отопление на децата и самодейците, които репетират там, както и да бъде положена нова настилка в залата. По-късно Иван Портних посети етнографския център "Роден край" в селото и разгледа уникална изложба на кукли с национални носии от различни краища на България.

Виж коментарите (0)

Още по темата (294):
25.02.2016 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Въглен: Ще работя за изграждането на нова детска градина в селото
25.02.2016 Във варненско село отново ще избират кмет през март
24.01.2016 Цветан Цветанов идва във Варна, ще анализира местните избори
14.12.2015 Сменят градското ръководство на АБВ заради слабите резултати на изборите
28.11.2015 ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК
26.11.2015 Съдът потвърди избора на Иван Портних за кмет на Варна
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).