Изправят пред съда мъж, убил свой познат по особено мъчителен начин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 07.12.2015
884
Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишния Желязко Желязков, който e убил по особено мъчителен начин съгражданина си от Добрич Левент Дж. 

На 28 февруари тази година обвиняемият Желязков поканил своя познат Илия Илиев да се видят и да се почерпят във фургон на битака в Добрич. Около 18 часа минал Левент Дж., който се познавал с Желязков от детските години. Обвиняемият го поканил да се присъедини към компанията. 

Малко по-късно Желязков изпратил Левент да купи водка, като двамата с Илиев му дали общо 10 лева. Скоро след това Левент се върнал с празни ръце и обяснил, че бил ограбен и затова не купил водка. Илиев започнал да го удря с метална тръба. Левент паднал на земята, а от десетината удара с металния прът получил травми по ръцете, главата и краката. Тогава обвиняемият Желязков станал от масата и стъпил с цялата си тежест върху гръдния кош на падналия Левент два пъти. Пострадалият започнал да хърка, а от заключението на тройната съдебномедицинската експертиза по делото става ясно, че смъртта на 44-годишния Левент Дж. е причинена от механична асфикция и аспирация на кръв в белите дробове. 

Илиев и Желязков продължи да пият, въпреки че пострадалият лежал на пода във фургона и не дишал.
Междувременно тялото на Левент било забелязано от свидетел по делото. Притеснен за състоянието на мъжа, той сигнализирал няколко часа по-късно на спешния телефон 112. Пристигналата оперативно-следствена група установила смъртта на Левент Дж.
В хода на досъдебното производство обвиняемият Желязков обяснил, че действал спонтанно, тъй като Левент два пъти му обсебвал парите за алкохол.
Предстои насрочване на делото за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Първи кадри от жестокия удар между кола и бус на пътя Плевен - Ло...
Вижте видео и снимки след гонката в Търново
Евакуирани са всички служители и посетители на Община Кресна
Първи подробности за пожара в сградата на Община Кресна
Пожар гори в сградата на Община Кресна
ГЕРБ-СДС проведе среща с аграрния и горски сектор в Пазарджик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).