"Камчия" открива летния туристически сезон на 1 юни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 31.05.2017
1994
Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" ще открие летния туристически сезон на 1 юни, от 13 ч. на плажа пред клуб-ресторант "Кристал" в комплекса.

На тържеството са поканени всички гости на комплекса и работещите в него, учениците от Частното средно училище "Юрий Гагарин", а също и кмета на Община Аврен Емануил Манолов и областния управител Стоян Пасев.

Сред цветната феерия и красота на плажа ще се появи самият цар Нептун със своята свита от красиви русалки. Той е подготвил морско кръщене за малките гости, а също много състезателни игри и викторина със забавни въпроси. Специален гост ще бъде певицата и актриса Грета Ганчева.

Малко по-рано същия ден в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" ще бъде открит и Туристическият рекламно-информационен център. Той е разположен срещу хотел "Лонгоз".

СОК "Камчия" е уникален международен туристически, образователен, културен, спортен и обществен център, който въплъщава хармоничното единство между човека, Земята и Космоса. Построен е с инвестиция на правителството на Москва. През миналата година той посрещна гости от над 60 страни по света, които го предпочетоха за детски отдих, семейна ваканция, спортни лагери, бизнес и конгресен туризъм. "Камчия" получи изключително висока оценка от експертите по туризъм на ООН, за създаването на стандарти, които ще се водещи в областта на туризма през следващите 20 - 30 години в световен мащаб.

В началото на активния туристически сезон в пълна готовност е и плажът - един от най-големите и красивите по българското Черноморие. За Лято 2017 СОК "Камчия" осигури пет водноспасителни поста и медицински пункт с възможност за оказване на неотложна медицинска помощ, а така също и ежедневно почистване. Плажът е оборудван с пътеки, тенти, съблекални и душове.

"Камчия" е символ на качествения детски отдих в България. С отличната база, уникалната природа и модерните собствени програми за образование и възпитание чрез творчество, култура, игри и спорт, в "Камчия" всяко дете открива и развива своя талант. Сред лагерните смени през това лято са: "Заедно в 21 век", програма, която обединява талантливи деца от различни страни и националности. "Космосът и ние" - звездна смяна за бъдещи космонавти - с практически упражнения в интерактивния аналог на космически кораб "СОЮЗ - ТМА", цифровия планетариум и учебната обсерватория. Особено интересни са езиковите смени "С миром говорим на русском языке" и "Шагнуть в русский мир" - на руски език и "Leaders" - на английски език. За хармоничното израстване на децата са програмите "Земята - наш дом" и "Море, музика и спорт".

Международният фестивал за детско творчество "Звездите на Камчия", който съпътства всяка смяна, вече трета година се провежда под знака на ЮНЕСКО. Комплексът отново ще е домакин и на международна балетна академия, а най-добрите руски преподаватели и балетмайстори ще водят мастър класове.

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" е и идеално място за семейна почивка - Вилно селище "Пирин" и хотел "Лонгоз" вече посрещат своите гости, дошли за лятна ваканция сред спокойствието и хармонията на дъбовата гора и морския бриз. Прекрасните условия на базите се допълват от ненадминати със своите кулинарни специалитети ресторанти «Лонгоз» и клуб-ресторант «Кристал» - на морския бряг.

Комплексът предлага отлични условия за спорт, рекреация, възстановяване, здраве и красота в Спортен комплекс «Камчия» и Медицински център «Здравец».


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).