Кметът на Варна и областният бяха специални гости на празника на Вълчи дол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:39 / 03.09.2017
2119
С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион "Петко Сираков" бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България. След това се проведе традиционният турнир по борба, в който взеха участие деца, младежи, девойки и мъже от Вълчи дол, Добрич, Варна, Провадия и Партизани. За победителите бяха осигурени медали и парични награди, връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов и председателят на Общинския съвет - Георги Тронков.

Спортните страсти продължиха с футболната среща между детските отбори на "Вихър" - Вълчи дол и "Спортист" - село Михалич, завършила със справедливо равенство - 2:2. Децата бяха наградени с медали и получиха подаръци от ръководството на Общината.

Общинският фолклорен празник събра на едно място самодейни състави от всички читалища на територията на общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност. Специално участие в празника взе и гостуващият Фолклорен ансамбъл "Извор" от село Городнее, Украйна.

Вечерната програма започна в 19:00 часа. Красотата и магията на българското фолклорно изкуство бе разкрита в пълния си блясък от хористите, оркестрантите и танцьорите на Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа", с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Певецът Лазар зарадва публиката на стадиона с любими български песни, а звездата на вечерта бе поп-фолк певицата Анелия.

Специални гости на празника бяха кметът на Варна - Иван Портних и областният управител - Стоян Пасев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).