Кметът на Ветрино откри реновирани площади по европроект в 9 села в общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:12 / 19.09.2015
1503
Девет изцяло реновирани площада откри на тържествена церемония кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров. Площадите в селата Ветрино, Момчилово, Доброплодно, Белоградец, Млада гвардия, Невша, Неофит Рилски и Габърница, са напълно преобразени по европроект - "Благоустрояване на населените места в община Ветрино" по ПРСР 2007-2013, след като години наред не са били ремонтирани.

Финансовата рамка на проекта е 1,4 млн. лв., без ДДС. Площадът в с. Ягнило също е ремонтиран, но със средства от общинската хазна. Атракция по време на тържествата бе новият фонтан в с. Ветрино, който също е направен с общински средства. Гостите на събитието бяха поздравени с богата фолклорна програма от самодейните състави на читалище "Просвета 1905" и СОУ "Христо Ботев", както и от оркестър от гр. Нови пазар.

След като приветства хората, кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров отчете финализираните проекти в рамките на мандата си. По европроекти е извършена реконструкция на улици в общината, подобрена е енергийната ефективност на различни съоръжения, санирани са сградите на училища и детски градини, ремонтирани са читалища, възстановени са сградите на здравните служби на няколко села, освежени са зони за отдих. В момента се реализира проект, в рамките на който се ремонтират обществени сгради в с. Доброплодно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...
След потопа в Павелбанско: Къщи и улици в с. Скобелево са наводне...
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).