Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Координаторът на "Републиканци за България" във Вълчи дол с разказ за нередности в общината
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 07.02.2021Коментари (7)5782
©
Координаторът на ПП "Републиканци за България" във Вълчи дол,  Яна Радева,  разказа в предаването "Студио Хъ"  по ТВ 7/8 за нередности в общината.

Повод за включването й по скайп в предаването бе поредната атака срещу нея по време на снежната офанзива преди десетина дни. Радева разказа за случая и сподели, че той има предистория. Според  нея  сезирането на институциите за нередности в община Вълчи дол е  провокирало поредицата  от  атаки срещу нея.

 "Предисторията е още от 2019 г. и началото на 2020 г. , когато имаше създадени отношения с общинската администрация.  На 21 януари 2020 г. аз подадох жалба в ОИК за това, че настоящият кмет  на община Вълчи дол все още е действащ търговец.  Вече има такива дела, включително и приключили в България.  Пуснах сигнал и до комисията за противодействие и установяване  конфликти на интереси, тъй като освен, че е едновременно кметът е и действащ търговец, той има участие и в местен футболен клуб, който е на издръжка на общината.  Съответно комисията се произнесе в средата на миналата година и след това имаше хвърлена тротилова пресовка пред дома ми.  

Пуснах жалба и прокуратурата излезе със становище, че няма извършено престъпление, защото няма пострадали хора или големи щети по автомобила. ОИК  във Вълчи дол пък се произнесе, че тъй като той не е плащал осигуровки, не бил търговец. А той е търговец по смисъла на търговския закон, няма нищо по логиката на социално осигуряване и дължими данъци.

Нещата, които се случват тук в момента и това, че общината се води към тотален фалит,  това е по-опасното. Според  адвокатите, след като излезе становището на Върховен административен съд, той едва ли ще продължи да е кмет. Разходват се средства по недопустим начин. 

Призовавам всички разследващи органи да посетят община Вълчи дол. Можем да напишем едно ръководство и да го озаглавим "Как не се управлява община".  Аз съм била в общинския съвет и се отвратих,  реших,  че не мога да работя с тези хора,  защото се разходват пари,  като се сключват договори за консултантски услуги за 40 000 лв.,  без да е свършено нещо конкретно.

Начинът за справяне с този метод на управление е един, трябва да се промени моментната система на управление. Не може управник да си прави каквото иска с институциите зад гърба си. Ние данъкоплатците докато мълчим, сме овце. В с. Добротич излязоха на протест с искане да се почистват шахтите, за да не се наводнява главния път, който минава през селото. Искаха технически сътрудник към кметството. Нищо не се случва, защото кметът на селото не харесва общинския кмет.  В същото време в съседното село Михалич кметът има граждански договор с общината, с който се извършва транспорта на учениците в рамките на общинската училищна мрежа. Който пее в хора е облагодетелстван. Който не пее, му хвърлят бомбички и получава заплахи от адвокатите на кмета.  В много общини в област Варна ситуацията е сходна", сподели Яна  Радева. 

За последния случай, при който трактор  засипа автомобила на Радева със сняг преди десетина дни, дамата разказа следното:

"При нас не беше почистено за съжаление както трябва, когато наваля. Към 20 часа се прибирах с колата си към дома си и помолих сина си да направи клип, докато шофирам, за да покажа състоянието на улиците, затрупани под снега.  Качих клипа във фейсбук страницата си, за да видят другите граждани и да внимават. Около 22 часа детето ме информира, че минава машина да почисти пътя и се зарадвах, че вече няма да имаме проблем. Нищо подобно. Излизам на терасата и гледам как трактор с гребло зарива автомобила ми, паркиран на тротоара , поради простата причина, че и в двора има много сняг и не мога да го прибера.  Колата не пречи на никого в случая. Слязохме долу, слезе и трактористът и при въпроса : "Защо ми набутваш колата?", той заявява: "Как защо? Каква си, само жалби пишеш, много говориш, ще ти я набутвам!".  Качихме се и оставихме нещата така, колата има каско все пак", допълни  Яна Радева от ПП "Републиканци за България".

 




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Консултантски услуги за 40 000лв., това е несериозно ....
Aнонимен
на 08.02.2021 г.
0
 
 
Едни и същи мерзавци се въртят в общината във Вълчи дол. Тази до вчера ядеше и пиеше на една маса с тия дето днес плюе. Даже паметник откри на поредния кмет от ГЕРБ, който само по политически причини още с идването си изгони сума съвестни служители от общината и ги остави на улицата. Тогава Герберите бяха хубави, сега Координатор на "Републиканци за България"...Важното е да си във властта, няма значение с кой. И очаквате хората да гласуват и да вярват...
Aнонимен
на 08.02.2021 г.
+1
 
 
Жалък опит за сплашване от държавния апарат ....
+1
 
 
"Как не се управлява държава." Това трябва да учат в ЕС, като дават за пример България... Грозна работа!
Aнонимен
на 07.02.2021 г.
+1
 
 
Грозни прояви на хора без възпитание и интелект. Как да не искаме промяна!
Aнонимен
на 07.02.2021 г.
+1
 
 
Това е поредният случай, в който държавата си "върши" работата. Жалко за доверието, което е гласувано през годините.
Aнонимен
на 07.02.2021 г.
+1
 
 
Този случай стана известен и е пример за дребнаво, просташко поведение на властта.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (391) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1604) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: