Кръгла маса в Долни чифлик за финансиране на проекти в туризма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 29.04.2015
1023
Възможностите за финансиране на общините и частните фирми в областта на туризма през периода 2014-2020 г. бяха представени на информационна среща в гр. Долни чифлик. Кръглата маса бе организирана от Агенцията за икономическо развитие - Варна, Регионален клъстър "Североизток" и община Долни чифлик. На нея присъстваха Тодорка Димитрова - директор на АИР- Варна, д-р Бойко Дойчинов - зам.-председател на Регионален клъстър "Североизток", експерти от общината, представители и собственици на места за настаняване - къщи за гости, къщи за селски туризъм, земеделски производители.

На кръглата маса Тодорка Димитрова представи развитието на проекта PIRT - "Промоция на иновативен селски туризъм в региона на Черноморския басейн", финансиран по СОП "Черноморски басейн 2007-2013". Тя се спря и на основните направления по СОП "Черноморски басейн 2014-2020" и програми на ЕС за финансиране на проекти в областта на туризма и предприемачеството. Д-р Бойко Дойчинов пък обясни приложението на интегрирания подход за културен туризъм в Североизточна България.

По време на дискусиите участниците в кръглата маса обсъдиха възможностите за сътрудничество и подпомагане развитието на селския туризъм като част от мрежата на страните от региона на Черноморския басейн.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).